ASV BLAUW WIT Nieuws

Terug naar overzicht

06-09-2021

ASV BLAUW WIT WINT EERSTE BEKERDUEL VAN AMSTELVEEN HEEMRAAD

Blauw Wit heeft zaterdag haar eerste bekerduel tegen Amstelveen Heemraad winnend afgesloten. Na een gelijk opgaande eerste helft met doelpunten van Rachid El Yakoubi (Blauw Wit) en Paul Rive liep het team van Jan de Haze na rust uit naar een mooie 4-1 overwinning.

Amstelveen Heemraad was een goede graadmeter gedurende deze voorbereiding voor onze compleet vernieuwde selectie. In de eerste helft was het veelal aftasten. Vlak na rust zorgde Redouan Amhaouch er met een prachtbal van achteruit voor dat Chakib Tayeb alleen voor de keeper stond. Tayeb faalde niet en schoot de 2-1 binnen. Waar het gebrek aan kwaliteit in de breedte vorig seizoen één van de oorzaken was van de flinke verliespartij in de competitie tegen Amstelveen Heemraad (7-1), waren het zaterdag juist de invallers die Blauw Wit aan de overwinning hielpen.

Allereerst was het de ingevallen Mo Laghmich die na een poging van El Yakoubi de rebound erin schoot. Uiteindelijk zorgde de andere invaller Daverny Hijnes voor het slotakkoord. Na geweldig voorbereidend werk van uitblinker El Yakoubi, was het Hijnes die voor een leeg doel simpel binnen kon tikken.

Zo eindigde het duel in een terechte overwinning voor Blauw Wit en kan worden geconcludeerd dat het vlaggenschip van Blauw Wit op de goede weg is. Zaterdag 11 september 2021 staat de volgende bekerwedstrijd op de planning met een uitwedstrijd tegen Germaan/De Eland, wiens eerste bekerwedstrijd met 8-5 verloren ging tegen de andere ploeg in de poule FC Weesp.